Blauwe-baby taart

Blauwe-baby taart

Geplaatst op

Om maar in de babyshower-sferen te blijven ook maar deze direct online! Het is de taart die ik inmiddels alweer een tijdje terug maakte voor een andere vriendin. Zoals jullie merken komt het om in de baby’s de laatste tijd! Gisteren even geteld, 7 baby’s binnen een 5 maanden van vrienden/familie!

Dat zijn er veel! Deze taart is als basis gebaseerd op de red-velvet-taart . Alleen gebruikte ik i.p.v. rode kleurstof blauwe en je moet de cacao weglaten!

Hij is goed machtig dus je haalt er zeker 12 punten uit!

Hoe je hem maakt?!

Voor de taart

  • 2,5 cups zelfrijzend bakmeel (=350 gram)
  • 1.5 cups suiker (=150 gram)
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl zout
  • 2 eieren
  • 1 cup zonnebloemolie (=236 ml)
  • 1 cup karnemelk (=236 ml)
  • blauwe voedselkleurstof naar inzicht
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl azijn.

Voor het glazuur:

  • 2 el poedersuiker
  • 250 gram mascarpone
  • 100 gram monchou
  • 100 gram roomkaas

Voor de buitenkant

  • gesmolten chocolade (wit, puur, maakt niet uit)
  • pak lange vingers
  • blauwe muisjes.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet twee ronde springvormen in tot aan de randen, op de bodem doe je gewoon bakpapier.

Zeef in een kom het zelfrijzend bakmeel, suiker, baking soda, cacaopoeder en zout.

Meng dan in een andere kom de eieren, olie, karnemelk, kleurstof, vanille-extract en azijn met behulp van een elektrische mixer of keukenmachine.

Voeg langzaam het meelmengsel uit de andere kom toe en mix dit nog 2 minuten tot een glad mengsel (een beetje vloeibaar mag best).

Verdeel de cake over de vormen en bak deze ongeveer 30 minuten.

Haal de cakes uit de oven, laat deze even afkoelen en leg ze zonder vorm op een rooster (je kunt een bord nemen en zo de cake omdraaien).

Eenmaal afgekoeld laat je de pure chocolade smelten en bestrijk de helften (alleen de binnenzijde met chocolade).

Hierna kun je het glazuur aanbrengen. Als je de taart helemaal wil bedekken heb je nog meer roomkaas nodig. Maar hij is zo al vrij machtig vind ik.

Meng hiervoor de poedersuiker met de roomkaas even kort met een mixer. Bestrijk de taarthelften naar eigen inzicht en wens!

Even laten opstijven in de koelkast!

Als de taart even in de koelkast heeft gestaan, is het tijd om deze te beplakken met de lange vingers.

Laat de chocolade smelten. Dip de lange vingers hoe jij wilt in de chocolade, dan door de blauwe muisjes en ‘plak’ ze met chocolade (of honing of karamel bijvoorbeeld) aan de taart vast. Ga zo door tot de taart helemaal rondom versierd. Maak dit vast met een lint.

Dat staat leuk maar is ook extra stevig voor de lange vingers! Win-win!