Botercreme (op andere wijze)

Botercreme (op andere wijze)

Geplaatst op

Dit zal niet het klassieke recept zijn voor botercreme, maar het is wel een heerlijk en makkelijk recept!

Ik was een Sans Rival Cake aan het maken. En dit is de topping van deze heerlijke noot-achtige Filipijnse taart. Deze versie van botercreme beviel mij wel, dus deel graag mijn versie van het recept met jullie.

  • 4 eidooiers
  • 75 ml suiker
  • 3 eetlepels water
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 150 gram zachte boter

Klop met een handmixer of je standmixer het eigeel + vanille-extract op. Je zal zien dat het langzaam romiger wordt, dikker lijkt. Laat maar lekker opkloppen. Nu tijd om suikerstroop te maken! Doe de suiker en het water in een pannetje. Verhit dit totdat het 110 graden is. Dit meet je met een suiker- of kookthermometer.

Geen kookthermometer? Pak dan een kommetje water. De stroop is dan klaar omdat het nog transparant van kleur is (je wilt géén karamel namelijk), als het zachtjes begint te bubbelen en als je een druppeltje in het koude water doet en dit direct stijf wordt… Ohja, niet met je handen in de suikerstroop zitten om te proeven…..(heet!!)

Giet de suikerstroop bij de eidooiers. Je zal merken dat de eidooiers door het toevoegen van de suikerstroop langzaam gaan garen en dat het geheel dus wat romiger wordt. En als je nog even doorklopt wordt het lichter van kleur.

Verwarm de boter even kort in de magnetron. Het hoeft niet te smelten, maar zodat het goed te lepelen is. (Hier was eventjes 40 sec op 800W voldoende)

Doe de boter, lepel voor lepel, bij de eidooiers en blijf doorroeren. Je krijgt nu een luchtige botercreme!

Versier hier je cake mee of cupcakes!