Brood met honing en pecannoten
Geplaatst op
Wie wat probeert, die heeft wat! Zoals wel bekend, ben ik (zijn wij hier) dol op vers brood. Alleen de geur van een goed rijzend deeg kan een geluksmomentje oproepen. Het zijn immers de kleine dingen die ’t m doen toch?
Dit brood is net wat zoeter, maar toch ook heerlijk met een hartig beleg!
Voor een brood (6-7 plakken) heb je nodig:
- 250 gram bloem
- 150 ml lauwwarm water
- 7 gram gedroogde gist
- 50 gram fijngehakte pecannoten
- 50 gram havervlokken
- 2 el honing
- 1/2 tl zout
- 1 el olijfolie
Als je een keukenmachine hebt doe je alle ingrediënten hierin en meng dit totdat je een grote bol hebt.
Met de hand: Maak eerst een kuiltje in de bloem. Giet op de randen gist en het zout. In het kuiltje zelf schenk je het water, honing + de olie. Meng dit goed en dan goed doorkneden (op een bebloemd oppervlak) voor circa 5-10 minuten tot je een egale bal hebt. Kneed op het laatst de pecannoten en havervlokken erdoorheen.
Het deeg moet (met de hand of in de keukenmachine gekneed) elastisch aanvoelen.
Pak een grote kom, doe hier een beetje olie in en leg hier je deegbal in. Bedek de kom met een vochtige theedoek of met huishoudfolie. Laat dit op een warme plaats rijzen totdat de bal in grootte verdubbeld is.
Bekleed een springvorm of anders een bakplaat met bakpapier. Leg hier je deeg op. Bestrijk met een beetje water en bestrooi eventueel met wat extra havermout.
Laat dit nogmaals rijzen gedurende (zeker!) 30 minuten. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 230 graden.
Bak het brood in circa 20-25 minuten goudbruin en gaar!
Als hij te snel bruin wordt, dek ’m dan af met wat aluminium-folie