Brownies met banaan
Geplaatst op
Als je uitspraken maakt bij je nieuwe collegae over je blog, moet je hier ook wat van laten zien!
Ik dacht, deze brownies zijn altijd goed! En bijna iedereen houdt wel van chocolade toch?! Deze brownies lijken op het andere recept die hier online staan. Alleen voegde ik bananen toe!
De banaan is minder uitgesproken dan ik had verwacht, maar de touch is wel aanwezig! En deze brownies zijn als een brownie hoort te zijn, vol van smaak, chewy en gewoon te lekker!
Hoe je ze maakt ga ik je nu uitgebreid vertellen.
Voor ca. 30-35 blokjes ‘comfortfood’ heb je nodig:
- 2 bananen
- 325 gram chocolade (puur en evt. wat blokjes wit)
- 325 gram gesmolten roomboter
- 90 gram cacao
- 350 gram suiker (ja, zucht !!)
- 60 gram bloem,
- 4 eieren
- 200 gram gemengde (ongezouten) noten.
Verwarm de oven voor op 180 graden C. De hoeveelheid aan beslag die je kan maken is voldoende voor een groot bakblik van 20x30 en nog een kleintje van 20x20 cm. Ik maakte immers voor een grote groep brownies.
Dus een kleinere bakvorm, verminder dan de ingrediënten :)
Bekleed je bakblik(ken) met vetvrij bakpapier.
Meng de bloem, cacao, suiker, in stukjes gehakte chocolade en noten door elkaar. Klop de eieren los en meng deze door het ‘droge’ mengsel.
Prak de bananen en meng deze door de massa. Smelt de boter (bijv. in de magnetron). Doe dit ook bij het mengsel van cacao-bloem e.d… meng dit allemaal goed door.
Alleen dit is al heerlijk
Giet dit in de bakvorm. Als je dit gedaan hebt, komt het leukste! Namelijk de lepel aflikken ;-)
Bak je brownie in ca. 40-45 minuten gaar. Laat hem afkoelen in de vorm. Vervolgens laat je de brownie 1-2 uur afkoelen in de koelkast. Snij hem daarna in de gewenste grootte!
Geniet! :)