Brownies van Donna Hay
Geplaatst op
De brownies die al op deze blog staan zijn echt subliem! Een stukje chocoladehemel ;-)! Ik wilde toch eens een ander recept proberen. Het werden deze brownies naar het recept van Donna Hay en een beetje van mijzelf!
In mijn versie zit minder suiker :) Ik voegde aan dit recept wat extra pure chocolade en de noten toe. Dat maakt een brownie tot een brownie, vinden wij hier thuis. En ze zijn inmiddels goedgekeurd door mijn vaste proefpanel. Mijn collegae en vrienden! Top!
Voor een bakblikje van 20x20 cm heb je nodig:
- 225 gram suiker
- 75 gram pure chocolade
- een handje gehakte noten
- 3 eieren
- 75 gram bloem
- 150 gram boter
- 1 tl vanille-extract
- 1 tl cacao.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Laat de boter, in een pannetje, smelten samen met de suiker en cacao.
Klop de eieren luchtig met de vanille-essence.
Voeg het cacao-botermengsel hieraan toe.
Tot slot meng je alle droge ingrediënten erbij.
Giet dit in je, voorbereide, bakblikje.
Bak het ongeveer in 30-35 minuten gaar. Als je erin prikt met een stokje moet deze nog net iets vochtig zijn.
Een brownie hoort tenslotte net een beetje klef te zijn ;-)!