Bruine bonen met rijst
Geplaatst op
Zoals stamppot graag gegeten wordt in NL, zo eten wij thuis in ieder geval graag BB+R. Vroeger was dit hetgeen wat ik absoluut niet lustte. Waarom? Geen idee, maar zo heeft ieder kind wel iets. En het kan erger… Nu ben ik dol op een bordje bruine bonen, heerlijk met zuurgoed (atjar) en piccalilly!
Voor 4 personen heb je nodig
- 1 pot bruine bonen (700 gram)
- 1-1,5 rookworst (in stukjes gesneden)
- 1 ui
- 2 knoflookteentjes
- 2 el ketchup
- 1 el sambal
- Pimentkorrels
- 4 laurierblaadjes
- Madame Jeanette-pepertje
- Takje selderie
- Zout en Zwarte peper (naar eigen smaak)
- (Zonnebloem)olie
Snipper de ui en knoflook. Bak deze om in een beetje olie. Voeg de stukjes rookworst toe. Voeg de bruine bonen toe, ik doe ook gewoon het sap erbij.
Voeg de Madame J peper toe, let wel: deze moet niet knappen! Is alleen voor de smaak. Doe ook de laurier, piment, ketchup, fijngehakte peterselie en sambal erbij.
Laat rustig sudderen en klaar!
Serveer met rijst en evt een lepeltje piccalilly. En zuurgoed (ingemaakte groenten!)