Bülgür-linzensalade met gegrilde groenten en kip
Geplaatst op
Dit feestje maakte ik een tijdje terug alweer klaar voor een groep vrienden! Wat heeft dit goed gesmaakt!
Mag je dat zeggen over je eigen ‘kunsten’?! Haha, het ging in ieder geval zo goed als op!
Voor vier personen heb je nodig
- 200 gram bülgür
- blikje linzen
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 300 gram kipfilet
- 2 courgettes
- 1 el ras el hanout
- sap van 1 citroen
- olijfolie
- zout en peper
Marineer de kip eerst in het sap, de ras el hanout en met wat zout + peper. Als je de tijd hebt laat dit in ieder geval 1 uur staan. Anders even 15 minuten…
Bereid de bülgür volgens de beschrijving op jouw verpakking.
Ik stoom de mijne in de magnetron
Terwijl de bülgür opstaat bak je de kip af in de oven voor 180 graden. Dit is in 25 minuten gaar (en vooral juicy, yumm!)
Bak in een grote pan, de ui + knoflook. Doe hier ook de linzen bij. Als de bülgür klaar is voeg je deze toe bij de linzen.
Breng dit op smaak met zout, peper en evt. wat gedroogde kruiden (zoals koriander of peterselie).
Tot slot grill je de groenten. Dit kan courgette zijn, maar ook paprika of aubergine is heerlijk.
Serveer in een mooie grote schaal of per bord apart.
Het is heerlijk met een frisse rucolasalade erbij of met wat geitenkaas.
Eet smakelijk!