Bülgürsalade met asperges, pompoen en kip
Geplaatst op
Het is weer aspergeseizoen, heerlijk! Ik vind asperges delish….
Zo maakte ik een tijd terug een heerlijk pastagerecht met asperges, rode peper en limoen. Maar ook deze asperge-zalmtaart was vorig jaar een hit!
Ben jij nog op zoek naar een heerlijke vullende salade die geschikt is als lunch of avondmaaltijd?!
Dan moet je bij deze zijn. Ik ben naast op zoveel eten (haha) - dol op bülgür, je weet wel dat platgeslagen graankorreltje, in salade.
Het is net wat anders qua structuur dan rijst. Maar wel smaakvol en in (alles-met-mate) gepaste hoeveelheid ook goed voor je. Wat wil je nog meer?! Ja… deze salade maken.
Voor twee goede porties heb je nodig
- 1 cupje bülgür
- 8 groene asperges
- bakje pompoenblokjes (kort gekookt)
- 1 stukje kipfilet
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- zout + peper
- olijfolie
- 1/2 tl venkelzaad
- 1/2 tl sumak
- 1/2 tl komijnzaad
Bereid de bülgür volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Kook de pompoenblokjes tot beetgaar of zo goed als gaar.
Ontdoe de asperges van de harde onderkant. En snij in deze in hapklare stukjes.
Snij de kip in stukjes en bak deze aan in de olie (samen met de ui en knoflook).
Voeg de kruiden toe en breng verder op smaak met zout + peper. Bak de asperges nu ook mee tot beetgaar. Tot slot de pompoenblokjes erbij, bak dit door totdat alles gaar is.
Als de bülgür gekookt is voeg je dit bij de kip en groenten. Even mengen en je salade is klaar.
Zowel koud als warm erg lekker.
Eet smakelijk!