Bülgürsalade (tabouleh) met gegrilde groenten en garnalen
Geplaatst op
Wel eens bülgür gegeten?!
Het is een smakelijke (vullende) rijstvervanger die hier vaak op tafel staat. Zowel voor de lunch als hoofdmaaltijd is dit product te combineren met groenten, vlees e/o vis. Dit keer maakte ik een simpele versie van een tabouleh.
Tabouleh is een salade van bülgür met veel verse kruiden zoals peterselie, heerlijk en lekker fris (en gezond!).
Voor twee van deze goede bordjes heb je nodig
- bülgür (beetje naar eigen wens, doseer het net als rijst dus 50-75 gram pp)
- 1 courgette (of andere grill-bare groenten)
- handje garnalen
- paar worteltjes
- 1 sjalotje
- 2 knoflookteentjes
- paar takjes verse peterselie
- snuf komijnzaad
- plakje citroensap of 1-2 el citroensap
- snuf paprikapoeder
- zout en peper naar wens
- olijfolie
Bereid de bülgür volgens de beschrijving op de verpakking.
Ondertussen snij je de 1/3 van de courgette, de worteltjes, de sjalot en 1 knoflookteen heel fijn in kleine blokjes. Fruit deze kort aan in wat olie. Als de bülgür klaar is meng je dit door de groenten. Breng op smaak met de komijnzaad, zout en peper.
Tot slot meng de fijngehakte peterselie, paprikapoeder en citroensap erdoorheen.
Grill de courgette in een grillpan. Breng eventueel op smaak met goed zout :)
De garnalen (maak je zo nodig schoon) bak je in wat olijfolie met een fijngeperst knoflookteentje. Bak tot ze roze en gaar zijn.
De tabouleh is koud ook lekker!
Eet smakelijk!