Cashew-parfait

Cashew-parfait

Geplaatst op

Cashewparfait

Hou je van romig, zoet en vooral gezond lekker? Dan is dit je ontbijtje.

Deze parfait at ik, nouja niet exact deze natuurlijk, in Londen. En net als de [french toast] en de [heerlijke granola] kwam ook deze ook mijn kooklijstje.

Als ik ‘vrij’ ben of eigenlijk hard moet studeren, haha, experimenteer ik graag! Dit pakte verd-md goed uit. Ook maken….?

Voor 1 persoon heb je nodig

  • 50 gram geweekte rauwe cashewnoten
  • 1 kleine banaan
  • 1/2 tl kokosolie
  • 1 Medjoul-dadel (ontpit)

Voor de kersen-chialaag

  • 10 kersen
  • 2 el vocht (water, limonade of stroop)
  • 1 el chiazaad

Begin met het weken van de noten. Doe dit minimaal 4 uur van te voren, maar gezien je het (gok ik) als ontbijt eet, de avond van te voren al!

Eenmaal geweekt giet je de noten af en meng in een blender met de banaan, dadel en kokosolie.

Meng dit tot een romig geheel.

Voor de kersenlaag verwarm je de kersen samen met het vocht en het zaad. Roer dit door totdat je soort gelei ontstaat. Dit komt omdat chiazaad een wat gelei-achtige structuur achterlaat. Laat dit afkoelen.

Serveer je ontbijt!

Eet smakelijk.