Champagne- 'Jiggly'- pudding

Champagne- 'Jiggly'- pudding

Geplaatst op

Ook nog champagne over?! Hier wel… een lekkere hoeveelheid rosé-champagne wat ik nog over had na mijn vakantie in juli in de Champagne-streek. Hoe vaak kun je 1x woord gebruiken in één zin ;-)!?

Goed, de eerste post op mijn website was een lambrusco-gelei met fruit . Inmiddels is dat bijna een jaar geleden!

Ik maakte dit jiggly-dril-toetje met de champagne en het was heerlijk :)!

Voor twee personen heb je nodig:

  • 160 ml champagne
  • 2 blaadjes gelatine (dr.Oetker)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl gembersiroop
  • 1 handje bosbessen
  • 1 passievrucht.

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Schenk de champagne in een pannetje. Doe hier de suiker bij en breng langzaam aan de kook. Als de suiker gesmolten is voeg je de gembersiroop toe. Het vuur mag nu uit.

Laat het mengsel even wat afkoelen. Doe in de tussentijd de bosbessen in de glaasjes en de passievrucht natuurlijk ook. Meng de gelatine door je champagne. En giet het mengsel in de glaasjes.

Laat dit circa 2-3 uur opstijven in de koelkast en klaar.

Als je de pudding wat stijver wil voeg je 1 extra gelatineblaadje toe.

Alcoholvrij? Maak dit dan gewoon met limonade of een sapje.