Charlotte met frambozen
Geplaatst op
Voor 6 goede porties heb je het volgende nodig om deze charlotte te ‘bouwen’
- 500 gram ricotta
- 100 gram Monchou
- 4 el suiker
- 5 blaadjes gelatine
- 250 gram frambozen
- topping: 125 gram frambozen + poedersuiker
- bakvorm 20 cm
- 2 pakken lange vingers
Week de blaadjes gelatine wat koud water.
Klop de ricotta los samen met de Monchou en suiker.
Pureer de 250 gram frambozen. Neem hier 1-2 eetlepels en verwarm dit. Knijp de gelatineblaadjes uit en doe dit bij de warme frambozenpuree.
Meng alle frambozenpuree (dus ook incl. gelatine) door het ricotta-monchoumengsel.
Leg een velletje bakpapier in de springvorm. Bedek de bodem met lange vingers. Giet de helft van het mengsel in de springvorm. Leg hier weer lange vingers op. En dek af met de overgebleven deel van het ricotta-frambozen mengsel.
Laat dit minimaal 2-3 uur opstijven in de koelkast.
Eenmaal klaar om op te dienen? Pak je 2e pak lange vingers en leg deze rondom om de ‘taart’ heen.
Maak af met een lint (is ook handig om de lange vingers staande te houden.
Leg de frambozen op de ‘taart’ en maak af met poedersuiker.
Serveer! Eet smakelijk.