Chocolade-granola
Geplaatst op
Een hele bak van deze granola maakt je ontbijt (of je snackbui, you name it) een feest
Granola is niet meer dan een ‘verzamelnaam’ voor allemaal lekkere dingen zoals havermout (of vlokken), noten, gedroogd fruit e/o chocolade. Bedenk hier een van vele varianten op en je hebt een homemade ‘lekkernij’ om je bakje yoghurt of kwark extra te pimpen.
Toch ook een andere smaak? Probeer dan deze met kardemom en sinaasappel of deze met tropisch fruit eens.
Hoe maak je dit?
Je hebt nodig:
- 150 gram chocolade
- 2 el cacaopoeder
- 300 gram havervlokken
- 50 gram gepofte quinoa
- 50 gram ongebrande noten
- 2 el honing
- 2 el agave-siroop
- 1 tl kokosolie
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden Celsius.
Men neme een koekenpan, smelt hier de kokosolie in en ‘bak’ de havervlokken eventjes rondom samen met de honing.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de havervlokken hierop. Doe de noten (fijngehakt) erbij en giet de agavesiroop erover.
Bak in 10 minuten goudbruin. Doe tot slot de gepofte quinoa erbij en bak nog eens 5-10 mnuten, of totdat alles goudbruin is.
Hak de chocolade fijn en schep de chocoladestukjes als de granola klaar is direct erdoorheen samen met de cacao. De chocolade smelt en roer alles om totdat alles een chocoladelaagje heeft.
Laat alles afkoelen en doe het in een luchtdichte bak.
Blijft zeker 2 weken goed