Chocolade-marmelade taart

Chocolade-marmelade taart

Geplaatst op

Deze smeuïge taart komt uit het boek ‘Hoe word ik een goddelijke huisvrouw’ van Nigella Lawson. Ik wilde hem een tijdje klaarmaken, maar ja… bak nou eenmaal niet zomaar een taart ;-)! Het moment kwam daar. Je moet wel enigszins van marmelade houden als je deze taart maken. Je zou de marmelade heel goed kunnen vervangen door jam als daar je voorkeur uit gaat.

Hoe maak je deze taart?

Voor een vorm van 20 cm doorsnede heb je het volgende nodig:

125 gram (room)boter, 100 gram pure chocolade, 150 gram kristalsuiker, 300 gram (sinaasappel)marmelade, 125 gram zelfrijzend bakmeel, 2 eieren, schil van een hele sinaasappel en een snufje zout.

Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een pannetje met een wat dikkere bodem. Smelt hier de boter in. Als de boter bijna gesmolten is voeg je de chocolade (in stukjes gehakt) toe. Laat dit samen smelten tot een gladde massa. Het vuur kan nu uit :) Blijf wel doorroeren. Voeg de kristalsuiker, zout, de marmelade toe. Ook voeg je nu de losgeklopte eieren toe. Even goed doorkloppen, anders krijg je roerei door je beslag. Klop de bloem door het mengsel in de pan. Voeg ook de sinaasappelschil toe. Als alles goed gemengd is giet je het in de bakvorm.

Bak de taart voor 45-50 minuten.

Serveer met een toefje crème fraîche of met poedersuiker :)

Of met allebei . ;-)!