Chocolade-Sinaasappeltaart met Pecannoten

Chocolade-Sinaasappeltaart met Pecannoten

Geplaatst op

Een heerlijke en ook wel machtige taart! Maak deze en er kunnen 15 mensen zeker van eten. Je hoeft niet teveel hapjes op tafel te zetten, iedereen zit na een punt hiervan vol haha!

Speciaal voor de verjaardag van Jeroen en nog mooier is vandaag de bruiloft van chocoliefhebber Esther, mijn lieve collega! Op jullie! Dit recept is gebaseerd op de versie van Rutger’s Bakboek.

Wat heb je nodig voor 15-20 personen:

Voor de chocoladecake:

  • 270 gram pure chocolade
  • 270 gram boter
  • 350 gram suiker
  • 8 eieren
  • ½ tl zout
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 135 gram bloem

Voor de chocoladeganache:

  • 100 gram suiker
  • 35 ml water
  • 200 ml slagroom
  • 200 gram pure chocolade, grof gehakt
  • 1 sinaasappel, rasp
  • 100 gram roomboter

Extra:

  • 150 g sinaasappelmarmelade
  • 100 gram ongezouten pecannoten
  • boter, om in te vetten

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Vet twee springvormen van Ø 23 cm in en bekleed de bodems met bakpapier.

Smelt de chocolade met de boter au bain-marie (Dit wil zeggen: in een hete bestendige kom boven heet water). Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Doe de suiker, eieren, zout en vanille-extract in een kom en klop in enkele minuten tot een romig geheel. Spatel de bloem door het beslag en meng het afgekoelde chocolademengsel erdoor. Verdeel over de twee vormen en bak in 35 tot 40 minuten gaar. Laat afkoelen in de vorm.

Doe voor de ganache de suiker met het water in een hoge pan. Breng aan de kook en laat doorkoken tot een lichtbruine karamel. Verwarm in een pan de slagroom tot tegen het kookpunt. Giet de warme slagroom op de karamel en roer tot alle karamel is opgelost. Voeg de pure chocolade en de sinaasappelrasp toe en roer tot de chocolade gesmolten is. Doe tot slot de boter erbij en meng met een staafmixer tot een gladde massa. Laat opstijven op kamertemperatuur, dit kan eventjes duren.

Bestrijk één van de chocoladecakes met de sinaasappelmarmelade en plaats de andere cake erbovenop. Bestrijk de taart rondom met de chocoladeganache, als dit bijna is opgesteven bestrooi dan met de pecannoten (eventueel fijngehakt) en duw deze een beetje aan.

Veel bak- en eetplezier!