Chocolade-'truffels' van cacao en havermout

Chocolade-'truffels' van cacao en havermout

Geplaatst op

Zoals ik in mijn stukje over havermout vertelde ben ik om wat betreft de havermout. Ik heb er ook een bananenbrood mee gebakken! Deze heerlijke truffels zijn zacht, choco-achtig en toch nog best verantwoord! Ze worden ook wel ‘Blizz-balls’ genoemd? Waarom, geen idee eigenlijk ;-)! Ze zijn in ieder geval heerlijk!

Nodig voor ongeveer 12-15 truffels:

  • 125 gr dadels (ontpit)
  • 25 gr walnoten
  • 25 gr havermout
  • 20 gr hazelnoten
  • 2 el amandelpasta
  • 1 tl vanille-essence (of 1 tl vanille-merg)
  • 2 el rauwe cacaopoeder
  • 1 tl cacao-nibs.
    • wat extra cacao als buitenlaag.

Meng alle ingrediënten in een keukenmachine. Als het een dikke pasta geworden is, draai je in je hand balletjes ter grootte van een walnoot. Rol ze door de cacaopoeder. Laat ze iets opstijven in de koelkast.

Variatietips:

Doe er ook wat amandelen doorheen ipv de walnoten

Of wat geraspte kokos erdoorheen of als buitenlaag.

Gebruik ook wat sinaasappelschil erdoorheen

Of of of…in plaats van de amandelpasta wat gestolde kokosolie bijvoorbeeld.