Chocolade-amandelbrood

Chocolade-amandelbrood

Geplaatst op

Een anders dan anders bananenbroodje! Vol met noten en chocolade én voor de liefhebber glutenvrij!

Dit brood smaakt als een soort stevige cake en is daarom een ideale healthy pleasure voor onderweg of op je werk bijvoorbeeld.

Ook maken? Hier is het recept:

  • 100 gram amandelmeel
  • 75 gram boekweitmeel
  • 75 gram pure chocolade (in stukjes)
  • 4 el cacao
  • 3 eieren
  • 3 rijpe bananen
  • 2 el bakpoeder
  • 50 gram amandelschaafsel
  • additioneel: 3 el havermout (mocht het beslag te dun zijn, alleen dit zijn wel gluten)

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Leg een bakpapiertje op de bodem van een rechthoekige bakvorm.

Prak de bananen fijn en klop deze los met een vork samen met de eieren.

Voeg de overige ingrediënten ook toe en eindig met de helft van het amandelschaafsel + de stukjes chocolade.

Giet het beslag in de bakvorm en bedek de bovenkant van je ‘brood’ met de rest van het schaafsel.

Bak het brood in circa 35 minuten gaar.