Chocoladefudgetaart

Chocoladefudgetaart

Geplaatst op

Oeeeeei, ik zag deze taart op IG bij de dames van @Tasteourjoy. Soms kan je naar iets kijken en krijg je spontaan hypersalvatie (juist een sjiek woord voor kwijlen haha).

Ik besloot deze taart met mijn eigen twist te maken, het resultaat was hmmmmmmmmmmmm…

Voor 1 springvorm van 20 cm heb je nodig:

  • 1 pak Maria-koekjes van 200 gram (of bijv. Bastogne)
  • 275 gram (fijngehakte) pure chocolade
  • 50 gram suiker
  • 150 ml slagroom
  • 2 el maple syrup (en anders honing)
  • Snuf kaneel
  • 100 + 30 gram boter (hou dit gescheiden).

De bodem

Maak eerst de bodem. Snij de koekjes heel fijn, of nog beter -> Doe dit in je keukenmachine. Bekleed een bakvorm met vetvrij bakpapier. Smelt 100 gram boter. Meng dit met de koekjes en druk aan in je bakvorm met een lepel. Als je het lekker vindt kun je door de bodem ook geraspte kokos, noten of of of … doen.

Voor de bovenlaag.

Smelt de suiker in een pan met een stevige bodem. Laat dit, zonder te roeren, rustig karamel worden. Ondertussen verwarm je in een andere pan de slagroom samen met de kaneel. Als de suiker karamel wordt voeg je de maple syrup en de slagroom toe.

Schrik niet, het wordt nu 1 dikke klont omdat de slagroom nu eenmaal kouder is dan de hete karamel. Stop hier dus ook niet je vinger in om te proeven ;-)!

Blijf roeren met je garde totdat de karamel-klont weer oplost. Voeg tot slot de boter (30 gram) en de chocolade toe. Roer dit goed door totdat het een mooie gladde massa is. Giet dit op de bodem. En laat het in ieder geval 3-4 uur opstijven in de koelkast . Opeten? Dan kan ieder moment, maar hoe eerder uit de koelkast -> hoe makkelijker hij te snijden is. Vinger-af-likkend-goed! :-)

Varieer ook met sinaasappelrasp in de chocoladelaag, kokosrasp of wat vers fruit :)