Chocoladekoekjes (Nigella Lawson)
Geplaatst op
Hmmm, deze triple chocolate cookies volgens het recept van Nigella Lawson zijn heerlijk! Vol van chocolade, lekker crunchy en vooral makkelijk te maken! En nu bekend is dat chocolade goed is tegen hoesten, helemaal een traktatie toch?!
Deze koekjes vielen goed in de smaak bij de visite! Wat kan er ook misgaan met deze combinatie!
Nodig voor 10-12 koekjes
- 125 gram pure chocolade
- 150 gram bloem
- 30 gram cacaopoeder
- 1 tl natriumbicarbonaat (anders bakpoeder)
- mespunt zout
- 125 gram zachte boter
- 75 gram lichtbruine suiker
- 50 gram witte suiker
- 1 tl vanille-extract
- 1 ei (koud, uit de koelkast)
- 150 gram stukjes pure chocolade (voor de koekjes)
Verwarm de oven voor op 170 graden C.
Smelt de 125 gram pure chocolade in de magnetron of ga voor de au-bain-marie methode…
Meng de bloem, cacao, natriumbicarbonaat en zout in een kom (apart).
In een andere kom meng je de boter samen met de suikers. Klop deze romig (met een handmixer of de hand als je er zin in hebt ;-)). Voeg dan de gesmolten chocolade hieraan toe en meng weer. Tot slot meng je het ei en de vanille door dit mengsel.
Meng nu alle droge ingrediënten mee. Eindig met de stukjes pure chocolade als toevoeging.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep kleine hoopjes op de plaat.
Zorg wel dat er wat ruimte overblijft tussen de ‘hoopjes’, zeker 5-6 cm. Het beslag loopt namelijk nog wat uit.
Bak de koekjes in 15 minuten gaar. Ze zijn wat zacht als ze uit de oven komen, maar dit komt helemaal goed als ze afkoelen!
Enjoy!