Chocolademousse uit de oven

Chocolademousse uit de oven

Geplaatst op

Deze chocolademousse is echt geniaal! Super silky, vol van chocolade en je maakt (denk ik) iedereen hier blij mee!

Ik vond het best spannend, au-bain-marie bakken. Maar het resultaat pakte heel goed uit.

Hierbij deel ik graag dit recept uit het kookboek ‘New York’ met jullie.

Voor 1 ronde taart van 24 cm:

  • 125 gram boter
  • 300 gram pure chocolade
  • 2 el cacaopoeder
  • 6 eieren
  • 1 snufje zout
  • 100 gram suiker
  • 150 ml slagroom
  • 20 ml vanille-extract

Ik maakte mijn taartje in een vorm van 15 cm en deelde alles gewoon door drie :)

Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius. Bekleed een ronde springvorm met aluminiumfolie om de taart au bain marie te kunnen bakken. Smeer de vorm in met een laagje boter.

Smelt de boter, de chocolade en het cacaopoeder op laag vuur au-bain-marie of in de magnetron.

Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten met het zout en de helft van de suiker stijf.

Klop de eidooiers met de rest van de suiker, de room en het vanille-extract tot een smeuïg mengsel.

Meng het eidooiermengsel met het chocolademengsel. Voeg de eiwitten toe en klop even rustig door met een spater.

Giet dit in een springvorm. Leg de springvorm in een grotere schaal.

Giet hier kokend water bij, totdat de springvorm voor zo’n 60-70% onder staat.

Bak de taart voor circa 50 minuten in de oven, totdat een prikkertje er droog uit komt.

Laat even afkoelen en serveer!

Enjoy!