Chocolademousse (zonder room)
Geplaatst op
Ja, je las het goed! Een heerlijke luchtige chocolademousse zonder slagroom! 1 groot feest en dat binnen 10 minuten klaar!
Hoe maak je dit?!
Voor twee porties:
- 2 eieren (gescheiden)
- 70 gram pure chocolade (70%)
- eventueel een scheutje marsala of amaretto ;-)!
Scheid de eieren eerst.
Laat de chocolade au-bain-marie smelten.
Klop de eiwitten goed luchtig, totdat er mooie pieken ontstaan.
Klop dan ook het eigeel luchtig, meng hier de -eenmaal gesmolten- chocolade doorheen. Als je drank gebruikt, meng dan de drank door de gesmolten chocolade heen. Let op, als je de chocolade meng met de eidooiers…het zal wel snel een klont worden door het temperatuur-verschil.
Klop dit eigeel-chocolademengsel luchtig door het eiwit met een spatel. Je wilt namelijk geen luchtigheid verliezen.
Verdeel de mousse in twee bakjes naar wens. Laat dit ongeveer 2-3 uur opstijven in de koelkast.
Geniet hiervan!!