Chocolademuffins : Guiltfree
Geplaatst op
Toch lastig als je dol bent op chocolade, cake enzovoort én je ook nog op de lijn probeert te letten.
Het lijkt alsof banaan en havermout tegenwoordig de basis zijn in zoveel (van mijn) recepten.
Maar het vervangt op een gezonde manier echt zoveel, net als kokosolie de boter trouwens. (nouja, voor een deel. Echte roomboter wint qua smaak toch echt!!)
Deze mini-muffins bedacht ik op het onlogische tijdstip één uur voor mijn nachtdienst ;-).
Handig is anders, dat geef ik toe. Maar goed, je moet wat ;-)!
Het werden deze mini fluffy suikervrije choco-muffins!
Ze zijn door de eerste keuring gekomen en zelfs zoetekauw vriendlief vond ze lekker.
Klein puntje, ik heb ze nu als mini’s gebakken
- 80 gr havermout
- 1 ei
- 1 banaan
- 3 tl cacao
- 50 gr pure chocolade
- 1 mespuntje kaneel
- 1 mespuntje bakpoeder
- 1 el kokosolie.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Prak de banaan samen met de havermout.
Meng dit met het ei, de kokosolie en kaneel.
Met een handmixer gaat dit het makkelijkst.
Voeg de cacao en de bakpoeder toe.
Voeg ook de in stukjes gehakte chocolade toe.
Schep (of verdeel) dit over de bakvormpjes.
Ongeveer 12 minuten in de oven en klaar :)!
Variatietip
Een vriendin van mij maakte ze met noten en wat honing en dus zonder de chocolade en cacao :-)
Voeg ook eens een el kokos toe
Of varieer eens met alleen noten of wat bosbessen :-)