Chocoladetruffels

Chocoladetruffels

Geplaatst op

Ik wilde deze truffels al zo lang maken en soms dan komt het er gewoon niet van :) Mijn verjaardag was een mooi excuus om ze uit te testen en dat vonden mijn vrienden & collegae ook!

Voor 20-25 truffels heb je het volgende nodig:

  • 160 ml slagroom
  • 20 gram boter
  • 200 gram pure chocolade.

Breng de slagroom langzaam aan de kook, niet overkoken. Terwijl de room opstaat hak je de chocolade in kleine stukjes en doe je hier de boter bij. Giet de warme room over de chocolade en boter. Roer dit door totdat je een gladde, glanzende massa krijgt. Laat dit enkele uren opstijven in de koelkast.

Na een paar uur schep je met een lepel (of een meloen-bolletjes-steker, die heb ik ook niet ;-)) bolletjes of quenelletjes uit de ganache. Rol dit door de cacao of door gesmolten chocolade.

Bewaren in de koelkast!

Smaakje erbij

Laat dat eerst de slagroom trekken met bijvoorbeeld sinaasappelrasp of kaneel. Eerst een halfuur laten trekken nadat je het licht verwarmd hebt. Vuur uit. En na een halfuurtje licht tegen de kook aanbrengen en dan over de chocolade heen gieten.

Alcohol erbij?

Dit kan natuurlijk, alleen dan moet je iets minder room gebruiken. Ongeveer een kwart minder, anders wordt je ganache niet stijf genoeg!

Veel plezier en smulze!