Courgetti met nasikruiden & sate
Geplaatst op
Courgetti goreng dus eigenlijk!? Het is een verrassend lekkere combi en ik durf bijna (bijna hé!) te wedden dat de bami niet eens gaat missen. Dit bordje vol courgette-slierten is een leuke variatie op de bekende bami goreng, waar ik zo dol op ben.
En er is maar eentje die zo lekker bami klaarmaakt dat je mij er wakker voor kan maken en dat is natuurlijk mijn mams!
Dit heerlijke maaltje is vullend, gezond en je kan het zo ‘bont’ maken als je zelf wil.
Voor 1 persoon
- 2/3 courgette (met spiraalsnijder in dunne slierten)
- 1 el nasikruiden
- 1 tl sambal
- 1/2 rode ui
- 1x knoflook
- saté (zie hier recept ) of anders gewoon gewokte kip
- satésaus (optioneel, nog geen recept online)
- optioneel: een gebakken eitje of atjar
Bak in een pannetje de gesnipperde ui en knoflook.
Doe hier de nasikruiden, sambal en 1-2 el water bij en laat even bakken.
Voeg de courgetti toe en bak totdat helemaal omringd met de kruiden.
Serveer direct.
Eet smakelijk.