Courgetti-pasta Pesto
Geplaatst op
Courgetti Pasta Pesto
Naast courgetti goreng heb ik nu ook dit heerlijke maaltje ontdekt. Ik begin echt een beetje verknocht te raken aan die smakelijke courgette-slierten.
De pastasaus is ook prima te combineren met gewone pasta, zoals vriendlief hier deed. Heerlijk voor de zomer, lekker als prep en als bonus healthy.
Voor 2-3 personen heb je nodig
Voor de saus
- 3 el peterseliepesto
- 100 gram champignons
- 1 kipfilet
- 1 tomaat
- 1 gesnipperde rode ui
- 1 fijngesneden teen knoflook
- 1 el olijfolie
- Beetje water
- Zwarte peper
- Naar wens: Parmezaanse kaas
Voor de pasta
75-100 gram normale pasta per persoon. Of in ieder geval een halve courgette per persoon (in slierten)
Begin met het maken van de saus.
Snipper de ui en knoflook. En bak deze in de olijfolie eventjes aan.
Voeg de kip (in blokjes) toe. Meng nu de pesto mee met de kip, ui en knoflook.
Als dit bijna gaar is, voeg je de tomaat in blokjes en de champignons toe.
Laat dit rustig een beetje sudderen door 2-3 el water toe te voegen.
Eet je pasta, i.p.v. de courgetteslierten? Zet deze dan nu op.
Breng de saus op smaak met zwarte peper.
Zout kan en mag natuurlijk, maar er zit al zat zout in de kaas van de pesto.. Dus dat kan je makkelijk weglaten.
Als je de courgetteslierten gaat eten hou je bij het spirelli-draaien (is dat een woord?) een stuk courgette over. Althans bij die van mij wel, snij dit dan in stukjes en doe dit ook door je saus.
Alles klaar? Opscheppen maar.
Serveer evt met wat nog extra geraspte Parmezaanse kaas.
Eet smakelijk.