Couscous met kalkoenfilet & courgette
Geplaatst op
Al eens met couscous gekookt?! Vast wel inmiddels.
Ik maak graag salade ervan of eet het als bijgerecht net zoals in dit gerecht. Daarnaast zullen de meesten van ons rundergehakt als voornaamste vorm van gehakt gebruiken. Maar kalkoengehakt is ook erg lekker en daarnaast gezond! Dus de combinatie samen… een voedzame maaltijd!
Voor 2 porties
- twee kalkoenfilets
- 50-75 gram couscous per persoon (bereiden volgens aanwijzing verpakking
- 1 courgette in blokjes
- 1 uitje
- 1 teentje knoflook
- handje cherrytomaten
- ras el hanout
- zout en peper naar smaak
Maal de kalkoenfilet fijn in de keukenmachine.
Bak in een pan de fijngesneden ui en knoflook eventjes aan. Bak hier de kalkoengehakt bij mee.
Breng op smaak met de ras el hanout, zout en peper.
Bak de cherrytomaatjes en courgette ook mee.
Bereid ondertussen je couscous (evt. wat kruiden zoals gedroogde koriander of juist rozijnen mee laten wellen is heerlijk).
Serveer en eet smakelijk!