Couscous van bloemkool

Couscous van bloemkool

Geplaatst op

We kennen couscous natuurlijk vanuit de Marokkaanse keuken. Couscous wordt gemaakt van grof gemalen gries van durumtarwe. Dit wordt in een soort droogmolen tot kleine balletjes gedraaid wat uiteindelijk het product is wat wij komen; namelijk de gedroogde couscous. Ik maak dit vaak klaar. Je kan bij de meeste supermarkten de ‘snelle’ vorm kopen.

Met de snelle versie bedoel ik; de versie die je simpel met wat water overgiet en klaar stoomt onder een bord of huishoudfolie. Zo makkelijk kan het zijn. Ik gebruik couscous vaak als bijgerecht bij een mediterraans getint gerecht. Of ik maak er salade van.

Couscous is lekker zonder kruiden, maar smaakt nog beter als je het even simpel op smaak bent. Tijdens het ‘stomen’ doe ik er vaak wat kruiden bij (komijnzaad of een gesnipperd uitje bijvoorbeeld) of ik doe er alvast wat lekkere olie bij. Dit geeft de couscous wat extra smaak.

Ondanks het feit dat ik couscous heerlijk vindt en wel 10 pagina’s vol kan schrijven over couscous las ik op meerdere pagina’s waar ik op kijk over couscous gemaakt van bloemkool! Ja, je leest het goed. Bloemkool! Dat moest ik uitproberen. Ik maakte deze week toevallig al een pizza van bloemkool . Nogmaals, ja echt ;-)! Dus de couscous wilde ik ook wel uitproberen.

Wat heb je nodig hiervoor (voor 2-3 grote porties):

300 gram bloemkool, wat kruiden naar eigen smaak, een rasp (of keukenmachine).

Rasp de bloemkool fijn. Doe dit in een magnetronbestendige bak ongeveer 5 min in de magnetron op volle wattage. De couscous is klaar!

Breng deze op smaak naar eigen wens. Ik heb er zelf een courgette (rauw) doorheen geraspt en geblancheerde boontjes doorheen gedraaid. Ik kruidde de ‘couscous’ met wat komijnzaad, kurkuma, paprikapoeder en zout!

Zeker het proberen waard en het past in een low-carb dieet!