Couscoussalade met appel en pittige worstjes
Geplaatst op
Misschien geen alledaagse combinatie. Maar deze lauwwarme salade is delishhhh. Vol met groenten, stukjes zoete appel en dan de pittige worstjes die alles mooi in balans brengen. Wat een filosofische zin ;-)!
Deze salade kun je ook makkelijk meenemen als salade voor de volgende dag op je werk bijvoorbeeld. Ik gebruikte farro en parelcouscous in deze salade, maar als je dat niet hebt is bulgur of normale couscous ook helemaal prima.
Voor twee goede porties heb je nodig
- 4 kleine merquez-worstjes
- 100 gram couscous
- 1 kleine appel (in blokjes gesneden)
- 1/2 courgette in kleine blokjes gesneden
- 1/2 rode paprika
- 1/2 gele paprika
- 2 knoflookteentjes
- 6 cherrytomaatjes
- 1 el oregano
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl cayennepeper
- Zout naar eigen wens
- Handje rozijnen en/of cranberry’s
- Olijfolie
Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Zorg dat je rozijnen of cranberry’s even welt in wat heet water.
Snij de worstjes in kleine stukjes en bak deze samen met de fijngesneden knoflook eventjes aan olie. Breng op smaak met de genoemde kruiden.
Doe hier de tomaatjes (gehalveerd) bij en dan ook de rest van de groenten, als de worstjes gaar zijn.
Roer even om totdat alles mooi op smaak is. Voeg de appelblokjes en rozijnen tot slot ook toe.
Als de couscous klaar is meng je dit door het mengsel.
Serveer met wat rauwkost of nootjes.
Eet smakelijk.