Couscoussalade met doperwten, geroosterde paprika en feta
Geplaatst op
Wil jij ook eens je (eet/lunch)tafel versieren met deze kleurrijke salade?
Lees je dan mee? Voor vier porties heb je nodig:
- 200 gram couscous
- 1 gegrilde paprika
- 150 gram diepvrieserwten
- 50 gram feta in blokjes
- Handje blanke rozijnen
- 1 eetlepel komijnzaad
- 1 eetlepel ras el hanout - kruiden
- sap van 1 citroen
- snufje zout
- optioneel: verse koriander
Maak de couscous klaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Ik wel de couscous altijd in heet water.
Enfin, als je de couscous gaat bereiden doe dan direct de rozijnen, kruiden en erwten erbij zodat deze mee-‘garen. Voeg ook de citroensap toe aan het water.
Bereid de paprika. Dit kan zoals in het recept met een vlammetje. Maar als je geen gas hebt (zoals ik inmiddels ook niet meer heb)..kun je de paprika ook in de oven klaar maken. Zet de oven op de grillstand en je paprika is 10 min klaar. Of, koop het gewoon! ;-).
Snij de paprika in kleine stukjes. Serveer bij de couscous. Feta erbij en garneer eventueel met noten en wat koriander.
Eet smakelijk!