Couscoussalade met venkel, doperwten en zalm
Geplaatst op
Iedere dag brood begint mij een beetje te vervelen. Niet omdat het niet lekker is, maar er is zoveel meer. En nu de grootste hongeraanvallen weer voorbij (lijken te) zijn, kan ik ook weer prima de dag doorkomen met een salade.
Zo maakte ik vorige week al een heerlijke bülgürsalade met bietjes en feta en nu dus deze couscoussalade.
Perfect voor twee dagen plezier thuis of op je werk.
Voor 2 porties heb je nodig
- 100 gram couscous
- 1/2 venkelkol
- 1/2 rode ui
- 2 handjes (diepvries)doperwten
- paar plakken gerookte zalm
- kokend water
- zout en peper
- 1 tl oregano
- optioneel: noten en feta
Rasp de venkel en ui helemaal fijn.
Doe dit in een bakje samen met de couscous, oregano en doperwten.
Giet hier kokend water bij, totdat de couscous net onder een laagje water staat. Dek dit af met plastic folie of gewoon met een bord.
Na 5 minuten is de couscous geweld en je groente ook direct een beetje gegaard (win-win!)
Hussel dit even los met een lepel of vork. Breng op smaak met zout e/o peper.
Meng de gerookte zalm erdoorheen en serveer.
Koud ook prima te eten
Serveer naar wens met wat noten e/o blokjes feta.