Crackers : Met zaden & kruiden
Geplaatst op
Deze smakelijke crunchy crackers zag ik op de leuke blog van Anja . Neem eens een kijkje, volop inspiratie!
Enfin, ik besloot ze ook te maken met een twist van mezelf.
Voor een goede bak vol van dit lekkers heb je nodig:
- 125 gram bloem
- 50 gram tarwezemelen (of gewoon bloem, amandelmeel of havermeel o.i.d)
- 1 el zwart sesamzaad
- 1 el normaal sesamzaad
- 1 el zonnebloempitten
- 2 el maanzaad
- snuf gedroogde rozemarijn
- snuf gedroogde basilicum
- 4-5 el olijfolie
- 8 el water
- snuf zout
Er is volop variatie mogelijk met de gedroogde kruiden, ook tijm of oregano zijn bijvoorbeeld heerlijk. Probeer het eens met lijnzaad of zonnebloempitten erbij :)
Verwarm de oven voor tot 160 graden C.
Doe eerst alle droge ingrediënten in een mengkom. Hussel dit even goed door.
Voeg dan ook de olijfolie en water toe.
Kneed tot een vaste bol. Leg dit tussen twee vellen bakpapier.
Rol de bol zo dun mogelijk uit met een deegroller (of wijnfles als je geen deegroller hebt).
Leg dit op een vel bakpapier in de oven.
Ik heb de grote plak na ongeveer 15 minuten omgedraaid en nog eens 10 minuten laten bakken. Zie hier een voorbeeld van mijn plak.
Het is klaar als het droog en crunchy aanvoelt. Laat even afkoelen en dan komt het leuke –> Breek het in stukjes.
Bewaar in een luchtdichte bak
Geniet hiervan met een lekker smeerseltje of gewoon zonder iets erop zoals ik soms ook doe