Cranberry Compote
Geplaatst op
Een klassieker die bij de feestdagen hoort en dus eigenlijk op de blog… Cranberrycompote is heerlijk bij een stuk vlees, als garnering bij een toetje of bij een hartig hapje. Bijna jammer om het niet vaker te eten. Je kan het heel makkelijk kant-en-klaar kopen in de meeste supermarkten, maar zelf maken is veel leuker. Dan kun je nog varieren met de smaken. Iets meer kaneel of juist bijvoorbeeld stukjes appel erdoorheen of rozijnen.
Voor een goed bakje vol heb je nodig
- 250 gram (diepvries)cranberries
- 4 eetlepels suiker
- 1 eetlepel vanille-extract
- Sap van 4 mandarijnen of 3 sinaasappels
- 1 kaneelstokje
Schenk alle benodigdheden daarvoor in de pan, breng rustig aan de kook totdat de cranberries een beetje knappen en het vocht langzaam wat indikt. Laat dit afkoelen.
Serveer de compote bij een dessert, een stukje vlees … of als het over is bij een kommetje yoghurt :)!