Crêpes (Franse)

Crêpes (Franse)

Geplaatst op

Als ik dit schrijf ben ik nog volop in verwachting van onze kleine. De uitgerekende datum komt steeds dichterbij. Rare cravings zijn er de afgelopen 40 weken niet echt geweest. In fasen was ik dol op beschuit met pindakaas en vooral veel fruit is er doorheen gegaan. Betrekkelijk onschuldig en daar is de weegschaal het gelukkig ook mee eens gebleven..

Wat ik wel heb (had of heb gehad, of misschien wel zal houden…); wakker worden en opeens zin in iets hebben. Zo had ik een paar weken opeens zin in een patatje oorlog, terwijl ik dat echt nooit eet. En nu waren het dus Franse crêpes. Je weet wel die flinterdunne pannenkoekjes die in Parijs in ieder geval kan halen bij zo’n tentje op de hoek, heerlijk!

Voor 6-8 van deze heerlijke crêpes heb je nodig:

  • 120 ml koud water
  • 120 ml koude melk
  • 90 gram bloem
  • 2 eieren
  • snuf zout
  • genoeg roomboter om in te bakken
  • Suiker en/of andere toppings

Doe het water, melk, eieren en zout in een kom en en meng goed met een garde.

Voeg de bloem toe en klop even goed door.

Het beslag is dunner dan normaal pannenkoekenbeslag, maar dit hoort. Dus niet van schrikken.

Het beste is om het beslag even een uurtje afgedekt in de koelkast te zetten voordat je gaat bakken. Als je het uit de koelkast haalt (bij mij althans) kan het eruit zien alsof het geschift is. Even de garde erdoor en niets aan de hand..

Als je een crêpe-pan hebt, gebruik deze dan gerust. In een koekenpan gaat het ook meer dan prima.

Smelt een klontje boter in de pan. Als de pan goed heet is en de boter gesmolten, giet je met een soeplepel een beetje beslag in de pan.

Haal de pan van het vuur en swirl het beslag rond in de pan, zodat je een dunne crêpe krijgt.

Zet terug op het vuur en bak ongeveer 60 seconden aan één zijde gaar. Keer de crêpe om met een spatel en bak deze aan de andere zijde ook 30-60 seconden.

Als je de crêpe eenmaal omgeflipt hebt, is het heerlijk om de reeds gebakken zijde even te ‘brushen’ met boter en wat suiker erover te gieten. Vouw hem dan in de pan al in vieren…

Maar een andere toppings zoals stroop, poedersuiker of Nutella mag natuurljk ook!

Bon appetit!

Recept van Julia Child