Currypasta - zelf maken
Geplaatst op
Ik ben dol op curry! Ik vind het een makkelijke, gangbare maaltijd. Ideaal voor meerdere dagen klaar te maken. Je kan er volop mee varieren en het is daarom van heel gezond tot lekker slecht te maken.
Tot zover, mijn verkooppraatje! Ik doe graag wat vis in een curry of juist wat stukjes kip. Maar ook voor een vegetarische versie ben ik goed te porren hoor! Ik ben niet zo van de pakjes en zakjes, maar moet zeggen dat ik voor sommige dingen een uitzondering maak(te..).
Ja, maakte…. we willen zelf tussen de regels door we gezond (of in ieder geval bewust) eten. En nu de kleine dame nagenoeg alles mee eet met de pot wil je haar ook niet van teveel zout of andere dingen die wat minder goed zijn volstouwen. Dus ik bedacht mijn eigen versie van een lekkere currypasta!
Hieraan heb je genoeg voor een 2x een currymaaltijd voor 4 personen!
- 1 kleine serehstengel (citroengras)
- 1 grote rode ui
- 3 knoflookteentjes
- Stukje gember van 2 cm
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel korianderblad
- 2 eetlepels garam masala
- 1 eetlepel kurkuma
- Sap van 1 limoen
- 1 eetlepel sambal oelek
- 1 eetlepel vissaus of ketjap manis
Benodigheden: keukenmachine of een vijzel (+goed stel biceps!)
Ontdoe de ui en knoflookteentjes van de schilletjes. En snij deze in grove stukken.
Doe eerst alle ‘droge’ ingredienten in de keukenmachine. Dus: de ui, knoflook, gember, korianderblad, sereh, garam masale en kurkuma. Hak dit alvast even goed fijn zodat in ieder geval de sereh lekker fijn is.
Voeg daarna de overige ingredienten toe. Meng weer in de keukenmachine.
Doe alles in een bakje en het blijft een week goed in de koelkast.
Of vries het in…
Ps. Alles is nog ‘rauw’ in deze currypasta, dus voor gebruik eerst even meebakken met je vlees of groenten o.i.d.