Custard

Custard

Geplaatst op

Heerlijk! Ook zo dol op custard?

Het is lekker bij een taart of als topping. Je kan het meebakken als topping… of gewoon zo opeten!

In ieder geval deel ik graag mijn receptje voor een custard met jullie!

Nodig voor een goede bak vol.

  • 450 ml melk
  • 1 vanillestokje
  • 3 eidooiers
  • 4 eetlepels kristalsuiker
  • 1.5-2 el maïzena
  • Optioneel: 125 ml slagroom of mascarpone (om later mee te mengen)

Doe de melk met het vanillemerg en -stokje in een steelpan. Breng dit langzaam aan de kook.

Scheid de eieren, het eiwit kun je apart zetten. Maak hier een meringue of een eiwit-omelet van, bijvoorbeeld.

Meng de eidooiers, samen met de suiker en maïzena tot een lichtgelig en luchtig mengsel met een handmixer of met een garde (als je geduld hebt ;-)).

Als de melk kookt haal je het pannetje van het vuur. Schep lepel voor lepel wat van het melk-vanillemengsel bij de eidooiers.

Let op: nu doorblijven roeren of klutsen, anders krijg je roerei.

Als de melk goed is opgenomen bij de eidooiers, doe je het hele warmemelk-eidooier-vanillemengsel (dit is vast geen woord maar wel duidelijk :-)) weer in de pan.

Al roerende breng je het langzaam aan de kook. Blijf roeren en het mengsel dikt dan langzaam in.

Laat het afkoelen met het vanillestokje erin. Dek het af met een stukje huishoudfolie, anders komt er een velletje op.

Nu is je custard klaar…. wil je er nog lekker room van maken –> Klop dan na het afkoelen de geklopte slagroom erdoorheen.

(En verwijder je het stokje, die is niet zo lekker)

Serveer naar eigen wens!

Op de foto met passievrucht, maar met ander fruit is natuurlijk ook heerlijk! Ik zou wel voor wat ‘zuurder’ fruit kiezen voor het contrast met de zoete custard, maar dat is heel persoonlijk.