Dadel-vijgenballetjes & pure chocolade
Geplaatst op
Na de feestdagen heb je altijd veel over. Of het nu vlees, groente of ‘bij’-producten zijn! Het is voor iedereen herkenbaar! Dit keer had ik gedroogde vijgen over. Deze had ik deels verwerkt in een vijgen-marsalasaus.
En gezien ik, dit had ik nog niet eens genoemd!!, vorige week een Magimix Patissier heb gekocht moest ik wel iets uitproberen (natuurlijk!) Het werden deze smakelijke balletjes!
Ze lijken een beetje op de chocolade-‘truffels’ die ik al eerder postte. Maar voor wat extra luxe en comfort maak deze dan ook eens!
Ook leuk als alternatieve truffel op tafel met Oud & Nieuw!
Voor 12 balletjes.
- 7 Medjoul-dadels
- 2 gedroogde vijgen
- 1 el cacao
- 1 el kokosrasp
- 2 handjes havermout
- 1 handje pinda’s (of andere noten)
- 1.5 tl noten-boter (of gewoon pindakaas)
- 1 tl kokosolie (optioneel)
- 60 gram pure chocolade.
Meng alle ingrediënten, behalve de chocolade, in een keukenmachine tot dat het fijn is en plakkerig wordt. Maak hier met een lepel of gewoon lekker met je handen kleine balletjes van. Laat deze een uurtje opstijven in de koelkast.
Als de balletjes opstijven laat je de chocolade au-bain-marie (dus boven een pannetje met heet water) of gewoon in de magnetron smelten. Rol of draai de balletjes door de gesmolten chocolade.
Laat vervolgens weer opstijven en smullen maar! :)