Dadelballetjes met sinaasappel en oranjebloesemwater
Geplaatst op
Dadelballetjes, yum! Inmiddels al in meerdere versies gemaakt, zoals deze met vijgen en chocolade.
Het frisse van een sinaasappel en het zoetige van de dadel zijn een perfecte match. Ik maakte al eens eerder, naar recept van een andere foodie, een soort sinaasappel-dadelsaus. Heerlijk voor je yoghurt of havermout bijvoorbeeld.
Deze balletjes zijn ook weer een ware traktatie, hier het recept.
Voor ongeveer 20 kleine balletjes
- 12 ontpitte Medjoul-dadels
- 1/2 tl oranjebloesemwater
- rasp van twee sinaasappels
- handje rauwe cashewnoten (of anders ongezouten gebrande)
- 1 snuf grof zeezout
- 1-2 tl honing
- snufje kaneel
- 5-6 el havermout
Doe dit alles in de keukenmachine.
Meng/mix fijn tot de gewenste consistentie.
Draai met een lepel of in de hand kleine balletjes. Rol deze door wat chiazaad, kokosrasp of net wat je lekker vindt.
Laat opstijven in de koelkast.