Eclairs met pistaches en chocolade

Eclairs met pistaches en chocolade

Geplaatst op

Eclairs? Soezen? Je weet wel die heerlijke baksels! Beetje knapperig van buiten en van binnen een zijdezachte vulling. Heerlijk! Dit was mijn eerste keer wat betreft het eclairs bakken. Even een dingetje, maar vooral erg leuk! Ik maakte ze met chocolade en pistachios. Beetje zoet, beetje bitter (door de pure chocolade), een knappertje (door de noten); klinkt goed toch? En van binnen een heerlijke vulling van huisgemaakte banketbakkersroom

Voor 7-8 eclairs heb je nodig:

SOEZENBESLAG

  • 70 ML melk
  • 30 ml water
  • 100 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 4 medium eieren

VULLING

Ohja, zelf de room maken? Maak deze alvast klaar, dan is het mooi afgekoeld :)

TOPPING

  • 100 gram gesmolten pure chocolade
  • Handje fijngehakte ongezouten pistachenoten

Breng de melk, het water en de boter in een pan aan de kook. Haal van het vuur en meng de bloem er met een spatel door tot er een bal ontstaat. Zet de pan weer op het vuur en verwarm al roerend tot er vet uit het deeg komt. Haal de pan van het vuur, laat dit even een paar minuten staan.

(Wat ik soms doe als ik soesjes maak is het beslag overgieten in een koude kom, zodat het wat sneller afkoelt). Roer nu de de eieren er stuk voor stuk door tot er een glad beslag ontstaat.

Schep het beslag in een spuitzak met een grote gladde spuitmond. Spuit strepen van 5 centimeter op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bestrijk de het beslag met gesmolten boter en trek met behulp van een vork dunne strepen over het beslag. Dit voorkomt dat het beslag gaat “wildbakken”.

Bak de soezen in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar en laat ze in de oven afkoelen.

Eenmaal afgekoeld? Prik met een mesje 2-3 gaatjes in de bodem. Vul de eclairs met banketbakkersroom.

Bestrijk ze daarna met chocolade of dip ze erin. Besprenkel de eclairs met de pistachenoten en laat alles opstijven. Eet smakelijk!