Feta Cranberry Hapjes

Feta Cranberry Hapjes

Geplaatst op

Tijdens mijn kookuitspatting laatst bestond mijn lunch bestond ondermeer uit deze hapjes. Wat een geniale combinatie, al zeg ik het zelf. Het zoutige van de feta, zoetige van de cranberrycompote en dat het knapperige van het bladerdeeg. Win-win en feestelijk voor op jouw borreltafel!

De cranberrycompote in dit recept heb ik zelf gemaakt, je kan ook potje kant-en-klare compote kopen bij de meeste grote supermarkten. Die keus laat ik aan jou over. Ik deel graag in ieder geval dit receptje voor deze feestelijke hapjes met jullie!

Voor 8 hapjes heb je nodig

  • 2 vellen bladerdeeg (ontdooid)
  • 2 eetlepels verkruimeld feta
  • 1 theelepel fijngehakte salie
  • 1 theelepel fijngehakte (verse) tijm
  • Paar theelepels cranberrycompote (zie recept [hier])

Extra benodigheden: 1 bakblik met kleine muffinvormpjes

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden Celsius. Knip een stuk bakpapier in 8 kleine vierkantjes en verdeel dit over de muffinvormpjes. Verdeel het bladerdeeg ook in 8 stukken en duw deze in de vormpjes zodat je een soort ‘bakjes’ krijgt. Verdeel een ½ theelepel cranberrycompote over de bladerdeegbakjes. Meng de feta met de kruiden en verdeel dan ook over de hapjes. Bak alles in circa 20-25 minuten goudbruin.

Je kunt er eventueel na 15-18 min voor kiezen de bakjes even wat uit het bakpapier te tillen zodat de onderkant ook goed gaar bakt. Maar anders gebeurt dit ook wel.

Geniet hiervan!