Fish and Chips
Geplaatst op
Ik doe weer mee aan een insider-actie. Dit keer van Lekker en Simpel! Het betreft het testen van de AirFryer van Philips! We hebben er wel eens van of uit (Naja, je snapt hem) gegeten en nu staat er opeens thuis eentje.
We kregen er frietjes van Aviko bij en die zijn in ieder geval heerlijk crunchy! Precies zoals het hoort.
Tijd voor een snack erbij!
Door mijn hoofd zijn al allemaal desserts gegaan en pizzabroodjes etc etc, maar Jeroen kwam met de Fish and Chips.
Ik maakte hem op de snelle manier klaar, afgebakken in de AirFryer! Het was heerlijk! Ideaal voor de kids en niet zo vettig als uit de frituur.
Voor 2-3 personen heb je nodig
- 350 gram pangasiusfilet
- 1 ei
- Zout en peper
- Bloem (zoveel als nodig)
- Paneermeel (zoveel als nodig)
Breng het eitje op smaak met zout en peper of kies voor gedroogde kruiden of juist een beetje pittig door wat cayennepeper erdoor te doen.
Verdeel de vis in (hapklare) stukjes.
Verwarm de AirFryer voor op 200 graden en anders je oven.
Wentel de vis door de bloem. Daarna door de (op smaak gemaakte ei) en tot slot door de paneermeel.
Leg een bakpapiertje op de bodem van het netje van de AirFryer en bak de Fish in 12-15 minuten goudbruin en knapperig!
In de oven duurt het 15-20 minuten voordat de vis goudbruin en knapperig is.
Serveer met frietjes en een salade.
Eet smakelijk.