Focaccia met vijgen en druiven

Focaccia met vijgen en druiven

Geplaatst op

Had ik al verklapt dat ik dol ben op vers brood?! Het liefst warm uit de oven met goede (gezouten!!) boter of een smakelijke olie!

Goed, als ik dit iedere dag zou doen zou ik mijn inmiddels verloren kilo’s zo weer eraan eten. Maar af en toe mag het best toch?!

Het werd vorige week deze smakelijke focaccia, geïnspireerd op de versie van Martha Stewart.

Voor 1 goed brood (voldoende voor 4 personen)

  • 500 gram (00)bloem
  • 7 gram gist opgelost in wat warm water
  • 350-400 ml (lauwwarm) water
  • goed grof zeezout (2 tl)
  • olijfolie
  • rode druiven (10-12 stuks)
  • 1 verse vijg
  • verse rozemarijn

Los de gist op in wat water. Laat dit even ‘werken’

Meng dan (met de hand of keukenmachine) de bloem, gist, rozemarijn, 1 tl zout en het water tot een samenhangende bal.\

Het deeg moet goed elastisch zijn om de gluten te laten werken. En om het mooi te laten rijzen.

Kneed het dus, zeker als je met de hand kneed, voor 10 minuten goed door.

Laat dit minimaal 1-2 uur rijzen op een warme plek.

Eenmaal gerezen…?

Leg het deeg in een geolied bakblik en druk plat. Druk de druiven en stukjes vijg in het deeg.

Besprenkel wat verse rozemarijn erover en laat dit nogmaals 1 uur rijzen.

Bak het brood af op 210 graden C voor circa 30-35 minuten!