Frambozen-witte chocolade Cheesecake

Frambozen-witte chocolade Cheesecake

Geplaatst op

Cheesecake! I love it?

Dit is het zoveelste cheesecake recept al wat online staat op de blog. Iedere x weer met net een andere smaak. Misschien niet helemaal de klassieke manier, gezien ik vaak ricotta gebruik als (gedeeltelijke) vervanger van de roomkaas. Niet omdat het zo mager is (haha). Als je snoept, doe het dan goed… Maar vind het een fijne structuur geven aan de cheesecake.

Deze cheesecake maakte ik voor mijn verjaardag in september. 31 jaar, zucht! Haha.

Hoe maak je deze cheesecake?

TOPPING

  • 250 gram verse frambozen + 100 gram (diepvries) voor de topping
  • 100 gram witte chocolade
  • 3 eetlepels maizena
  • 3 eetlepels bloem
  • 300 gram monchou
  • 100 gram ricotta
  • 3 eieren
  • Merg van 1 vanillestokje

BODEM

  • 70 gram gesmolten (room)boter
  • 200 gram speculaas/volkoren koekjes.

Je begint met de bodem. Smelt de boter in een pan of magnetron.

Vermaal de koekjes in een keukenmachine, blender óf doe ze in een stevige zak en rol ze fijn met een deegroller of wijnfles.

Leg een stuk bakpapier in een springvorm (in mijn geval) van 20 cm.

Meng de koekjes met de boter en giet dit in de vorm. Stamp even aan met je handen of een lepel. Laat dit min. 10 minuten even opstijven.

Verwarm de oven alvast voor op 150 graden Celsius.

Dan de topping. Verwarm de witte chocolade, zodat hij wat zachter wordt.

Vervolgens doe je alle ingrediënten (behalve die 100 gram frambozen!) in een kom en meng je dit met een handmixer óf alles weer in die keukenmachine en mengen maar.

Giet het cheesecake-beslag op de bodem. Leg de laatste frambozen er bovenop (je weet wel, die overige 100 gram) Bak de cheesecake af in 40-45 minuten.

Laat afkoelen en daarna opstijven in de koelkast!

Snij in 8-10 stukken en geniet + deel met je vrienden/collegae!