French Toast en gekaramelliseerde banaan
Geplaatst op
Twee weken terug alweer zaten wij in Londen! Buiten dat het een heerlijk weekendje was, was het ook een groot foodie-paradijs. Van eten bij NOPI (held!) tot aan heerlijke ontbijtjes in de buitenwijken. Zo ook met deze French Toast. Wat een heerlijk ontbijt of brunch en zo simpel!
Le Boyfriend vond het zo lekker dat hij het twee dg achter elkaar bestelde en stond erop dat ik het thuis ook maakte.U vraagt, wij draaien wel ;-)!
Dus hier het receptje, mijn versie dan.
Per persoon heb je nodig
- 2 dikke boterhammen
- 200 ml melk
- 1 ei
- kaneelsuiker
- maple syrup of honing naar wens
- lepeltje creme fraiche of slagroom
- 1 banaan
- boter
Meng de melk samen met het ei. Verwarm in een pannetje wat boter.
Dompel het brood goed onder in het ei-melkmengsel en bak het brood in de boter rondom goudbruin.
Snij de banaan in mooie repen of plakken (wat je wil) en bak deze mee in dezelfde pan (of een aparte pan).
De banaan bevat genoeg suiker om te karamelliseren, maar wil je het helemaal guilty doen….??
Maak dan eerst wat karamel door een beetje suiker in een pannetje te laten smelten, leg hier de banaan en serveer dan direct bij je brood (die inmiddels bijna klaar is). 2 opties dus!
French Toast klaar? Besprenkel met wat kaneelsuiker e/o de honing/maple syrup.
Lepeltje creme fraiche en smullen maar!
Eet smakelijk!