Garnalen in chilisausje
Geplaatst op
Vers van de markt toch het lekkerst, garnalen! Merk dat ik ze te weinig eet, geldt sowieso voor het eten van vis! Garnalen zijn heerlijk in een soep, wokschotel, rijstgerechten, door de noedels, in een puree, door de pasta… Moet ik doorgaan ;-)!?
Ik maakte deze garnalen in een simpel chilisausje klaar. Heerlijk bij noedels of gewoon een frisse groene salade.
Voor 1 persoon (of 2 kleine porties):
100 gr garnalen, 1 (fijngesneden) knoflookteentje, een halve rode paprika, wat chilisaus (naar eigen behoefte), verse koriander.
Fruit het knoflookteentje aan in wat olie. Voeg de paprika toe, bak kort even aan. Voeg de garnalen toe, deze zijn gaar als ze roze verkleuren. Na 1-2 min doe je er wat lepels chilisaus bij. Even doorhusselen en klaar!
Eet smakelijk!
**Serveer-/Garneertips: **
Met wat noedels en gewokte groenten.
Bij nasi goreng of gewoon met witte rijst.
Gewoon als snackje.
Besprenkel ze eens met wat sesamzaadjes, verse koriander.