Gegrilde paprika; hoe & wat doe je ermee?

Gegrilde paprika; hoe & wat doe je ermee?

Geplaatst op

Gezien ik zoveel thuis klaar maak dacht ik… het is ook wel eens leuk om eens soort ‘how-to-do-it’ te schrijven. Behoudens alle recepten waar dat ook al in is beschreven!

In ieder geval, de ‘gegrilde paprika’ bijt de spits af! Ik zal vertellen hoe je dit doet en wat tips geven wat je hiermee kan doen. Is dat niet fijn ;-)!

Voor de gegrilde paprika heb je nodig; een gasfornuis of brandertje, een paprika en een boterhamzakje.

Hou de paprika (zie ook de foto’s) in het vuur totdat deze rondom helemaal zwart geblakerd is. Als het te warm wordt pak je de paprika vast met een tang. Doe hem, als je denkt dat hij genoeg geblakerd is, in een zakje. Even 5 minuten wachten. Haal ’m dan eruit. Trek de schil eraf. Eventueel het geblakerde afspoelen onder de kraan.

Klaar!

  • Gebruik de paprika in een frisse salade zoals ik deed; rauwkost met paprika, tomaat en geitenkaas;

  • Of de paprika in de auberginerolletjes die ik al eens eerder postte;

  • Maak eens een tapenade klaar;

  • Toch wat langer bewaren (dus 2-3 dg max): leg de plakjes dan in wat olie in de koelkast;

  • Ook lekker als basis voor een pastasaus, een tomaten-paprikasoep óf door de hummus.