Gehaktballen in een liefdevolle saus
Geplaatst op
Weer zo’n lekker typerende naam toch ;-)! J. had zin in pasta bolognese, maar daar had ik tussen al het sporten-slapen-huizenzoeken etc etc even geen tijd voor. Althans niet voor een echte die je lekker 3-4 uur laat sudderen.
Het werd deze rijk gevulde saus met olijven, wortel en tomaat! Heerlijk!
Voor twee goede porties heb je nodig:
- 250 gram gehakt (runder)
- 1 wortel
- bakje olijven (100 gram)
- 2 rode uitjes
- 3 teentjes knoflook
- 1 blikje tomaten (of 4 verse tomaten)
- wat takjes verse rozemarijn
- 1 el gedroogde salieblad
- 1 tl gedroogde basilicum
- Zout en peper naar eigen wens
- een laurierblaadje.
Snipper de ui en knoflook. Hou ongeveer een 1/8 hiervan over om door je gehaktballen te mengen.
Fruit de ui en knoflook in een beetje (olijf)olie.
Voeg hierbij de - in blokjes gesneden - wortel en ook de olijven.
Maak/draai je gehaktballen.
Breng deze op smaak met de ui en knoflook, tevens wat zout en peper. Eventueel wat extra gedroogde kruiden. Maak ze groot als je zelf wil.
Leg de gehaktballen in de pan tussen de ‘groenten’. Bak ze even rondom.
Voeg vrijwel direct hierna het blikje tomaten toe aan de pan. Zo nodig voeg je nog wat extra water toe.
De overige kruiden mogen er ook bij. Deksel erop, laat dit nu een halfuurtje staan op een laag pitje.
Na een halfuurtje heb je gesmoorde gehaktballen, zachte groenten en een goede saus.
Als je tijd hebt… maak de saus dan een paar uur van tevoren. Dan trekken de smaken nog meer in!