Gehaktballetjes in biersaus

Gehaktballetjes in biersaus

Geplaatst op

Oh yes! Een maaltijd klaarmaken en bijna zeker weten dat men zijn bord daarna wil aflikken? Maak dan deze heerlijke gehaktballen! Ze zijn smaakvol en door het donkere bier extra lekker!

Lees je mee? Voor 3-4 porties!

Voor de GEHAKTBALLEN

  • 400 gram (mager) rundergehakt
  • 1 grote rode ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 2 grote biscuiten: verkruimeld óf 3 eetlepels paneermeel.

Voor de SAUS

  • 1 flesje donkerbier (330 ml)
  • 1 eetlepel appelstroop
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 grote rode ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook

Meng het gehakt samen met de fijngesneden ui en knoflook. Doe hier direct de ketchup en het verkruimelde beschuit (of paneermeel) bij. Rol er 6-8 grote gehaktballen van . Verwarm een klontje boter in een pan. Braad hier de gehaktballen in aan, bak ze rondom eventjes bruin. Snij de andere ui + knoflook even grof en doe deze bij de gehaktballen in de pan.

Schenk het bier in de pan. Tevens de appelstroop en ketchup. Even kort aan de kook brengen en laat dan rustig door pruttelen. Totdat de saus een beetje indikt en neigt naar een stroperige consistentie.

Serveer met een lekkere puree of stamppot. Denk bijvoorbeeld aan deze knolselderij-aardappelstamp