Gehaktballetjes met een touch uit het Midden-Oosten
Geplaatst op
Ras el Hanout is een Marokkaans kruidenmengsel met soms wel meer dan 20 specerijen, zoals kaneel-nootmuskaat-gember-peper-komijn-nigella-kardemom etc etc.
Voor circa 10 van deze gehaktballetjes heb je nodig:
- 250 gr (runder)gehakt
- 0.5 gesnipperd rood uitje
- 1.5 teentje knoflook
- een scheutje ketchup
- 1-2 el paneermeel
- wat verse koriander (fijngehakt)
- zout, peper (naar eigen smaak)
- een snufje Ras el Hanout.
Meng het gehakt met al het bovenstaande, behoudens het paneermeel.
Deze voeg je ‘op gevoel’ toe, het gaat erom dat je gemakkelijk gehaktballetjes moet kunnen maken (draaien).
Grootte naar eigen voorkeur.
Ik heb de gehaktballen gebakken in een theelepeltje kokosvet. (Olijf-, zonnebloemolie o.i.d is ook geen probleem).
Tijdens het bakken deed ik bij de olie wat fijngesneden paprika, een half knoflookteentje en een halve rode ui erbij. Langzaam laten garen, deksel erop. Ze worden nu ‘juicy’ en je hebt nog een mooie ‘saus’ erbij ook.
Serveertip: frisse groentesalade, als tussendoortje, op een broodje. Samen met couscous(-salade).