Gehaktballetjes met feta & munt
Geplaatst op
Yum, een goede combinatie van hartig en fris. En stiekem ook een manier om de restanten uit de koelkast op te maken, maar dat heb ik niet gezegd.
Ik heb al eens eerder gehaktballen gemaakt met een kaasvulling. De lamsgehaktballetjes met geitenkaas , neem maar eens een kijkje!
Enfin, deze gehaktballen stonden gister hier op het menu. Voor J. geserveerd met de knapperigste rozemarijn-aardappeltjes uit de oven ever en moi… ik at er een quinoa-pilav bij. Die zal ik je showen in de volgende post.
Voor 15 van deze gehaktballetjes
- 250 gram (mager) rundergehakt
- stukje feta (of witte kaas)
- 1 sjalotje (fijngesneden)
- 1 teentje knoflook
- paar blaadjes verse munt
- zout en peper naar eigen wens
- snuf komijnzaad en cayennepeper
Verwarm de oven voor op 180 graden. Ja ja, deze worden in de oven gegaard. Toch in de pan? Dit kan; doe er dan voor de zekerheid 1 eitje en wat paneermeel bij voor wat ‘extra’ binding.
Meng alle ingrediënten met elkaar. Maak hier kleine balletjes van.
Leg ze op een -met bakpapier beklede- bakplaat.
Bak de gehaktballetjes in ca. 20 minuten gaar en bruin.
Eet smakelijk
- Lekker bij een bordje quinoa of een salalde
- Maar ook koud, in plakjes op je boterham #treatyourself