Gehaktballetjes met feta

Gehaktballetjes met feta

Geplaatst op

Voor als je de klassieke ‘bal’ even een extraatje wil geven. De feta geeft direct een beetje zoutige smaak. Samen met de overige kruiden heb je een smaakvol bijgerecht voor bij de couscous, rijst of gewokte groenten.

Voor 3-4 personen heb je nodig:

  • 400 gram rundergehakt
  • 75 gram verkruimelde feta
  • 1 rode ui (fijngesneden)
  • 2 teentjes fijngeperste knoflook
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 eetlepel olie
  • Saus
  • 4 grote tomaten of twee handjesvol cherrytomaatjes
  • Scheutje water
  • 1 eetlepel chilisaus

Begin met het maken van de gehaktballen. Snij de ui fijn en doe hetzelfde voor de knoflook (of pers deze met een knoflookpers). Meng het gehakt met alle bovenstaande ingrediënten, behalve de olie. Maak er mooie kleine gehaktballetjes (grootte van een walnoot) van. Verwarm de olie in de pan en doe de balletjes hierbij. Bak ze rondom even aan.

Doe dan de tomaten (gehalveerd of in blokjes gesneden) erbij en een scheutje water. Laat alles lekker pruttelen. Voeg de chilisaus toe en breng eventueel op smaak met zout e/o peper.

Serveer de balletjes met bijvoorbeeld couscous.